Droomtransfer aanstaande: Manchester City gaat vol voor Feyenoorder Miquel Nelom

Manchester City is bij de zoektocht naar winterse versterkingen uitgekomen bij Miquel Nelom. Pep Guardiola wil de linksback van Feyenoord graag overnemen, omdat Benjamin Mendy nog altijd kampt met een zware knieblessure. City heeft volgens het Algemeen Dagblad zo'n 15 miljoen euro over voor Nelom. Welkom bij de Voetbalflitsen Glazen Bol-voorspellingen, geheel volgens traditie voor het nieuwe jaar ;-)

City draait als een trein, heeft in de Premier League een straatlengte voorsprong op de concurrentie en wil dit niveau vasthouden. "Daarom willen we er zeker nog één verdediger bij. Nelom is geen vaste waarde bij Feyenoord, maar die ploeg bood ons wel uitstekend weerstand in de Champions League", doelt trainer Pep Guardiola tegen The Daily Mail op de late 1-0 overwinning in Engeland. Guardiola vervolgt: "Nelom is een speler met eigen ideeën. In de uitwedstrijd tegen Groningen viel hij bijvoorbeeld in met een grote gouden ketting om zijn nek. Dat soort eigenzinnige spelers willen wij er graag bij hebben, creatievelingen."

Feyenoord stond in eerste instantie niet positief tegenover een vertrek van Nelom, maar dankzij de ontwikkeling van Tyrell Malacia heeft Giovanni van Bronckhorst nu al een prima stand-in voor Ridgeciano Haps. Daardoor kan er alsnog gesproken worden over een overgang van Nelom. "Het openingsbod van City is 10 miljoen euro, maar wij hebben al gelezen dat ze zomaar tot 15 miljoen zouden willen gaan. Als dat gebeurt, hebben we een deal", legt technisch directeur Martin van Geel uit aan het AD. Nelom speelt sinds 2011 in de Kuip.

Tja, dat zou wat zijn geweest natuurlijk, als dit waar was. In het kader van de voorspellingen voor het nieuwe jaar, lieten we onze fantasie even gaan ;-)

Het 'ketting-moment' van Nelom, tegen FC Groningen:

Enkele maanden geleden werd Nelom nog verrast op zijn 27e verjaardag. Wordt de overstap naar City de volgende mooie verrassing voor de linksback?