Slot is klaar met transfervragen: "Ik zou het graag willen laten gaan over zondag"

Feyenoord hervat zondag 8 januari de Eredivisie met de uitwedstrijd tegen FC Utrecht, dat onlangs abrupt afscheid nam van trainer Henk Fraser. Feyenoord worden gedurende de winterse transferperiode gelinkt aan tal van spelers, mede door de blessuregevallen van Gernot Trauner en Quinten Timber. Trainer Arne Slot had tijdens de persconferentie voorafgaand aan het Eredivisie-weekend genoeg van het gespreksonderwerp 'transfers' en wil de focus op de wedstrijd tegen FC Utrecht: "Dat is een heel belangrijke wedstrijd voor ons", aldus de trainer van Feyenoord.

Slot sloot het voetbaljaargang 2022 af als koploper met Feyenoord, maar zag in de winterstop Timber én Trauner geblesseerd wegvallen. Tijdens de persconferentie gaat het om die reden ook over eventuele versterkingen in Rotterdam: "Feit is dat we op zoek zijn naar nieuw spelers", begint Slot. "Het is ook zo dat kwaliteit nog altijd leidend is onze keuze. We laten ons niet onder druk zetten doordat we snel veel wedstrijden spelen en sterkere tegenstanders treffen. Het gaat ook om de lange termijn", voegt de oefenmeester daar nog aan toe, waarna hij vervolgens stelt dat het 'niet goed' zou zijn om spelers aan te trekken 'waar je niet compleet achter staat'. Feyenoord wordt momenteel in verband gebracht met diverse spelers, waaronder Ramiz Zerrouki van FC Twente.

(Te) veel vragen over transfers Feyenoord

Tijdens de persconferentie wordt er vervolgens doorgevraagd naar de bereidheid van Feyenoord om meer geld uit te geven. Hierop laat Slot duidelijk merken dat hij het liever over andere dingen wil hebben dan mogelijk transfers: "Ik snap heel goed dat je er veel vragen over stelt, dat is logisch vanuit jouw perspectief", begint de succescoach van Feyenoord, die vervolgens aangeeft te vrezen dat de headlines alleen nog over transfers gaan. "Ik zou het heel graag willen laten gaan over zondag. Dat is een heel belangrijke wedstrijd voor ons, waar we ons optimaal op willen voorbereiden", stelt Slot, die graag zou willen zien dat het wat meer over voetbal gaat in de media in plaats van dat 'het wel of niet lukt om een speler aan te trekken'.