BLIK OP DE RANGLIJST: In uitwedstrijden zakt vooral één team zwaar door de ondergrens

Na 23 speelrondes is het overal nog enorm spannend in de Eredivisie. Zowel om de titel, Europese play-offplekken en de degradatieplaatsen is nog alles om voor te spelen. Maar wat nou als we alleen naar uitduels kijken, hoe ziet de stand er dan uit?

Wat vooral opvalt is dat FC Twente enorm gezakt is. De Tukkers pakten maar elf punten in twaalf uitwedstrijden dit seizoen. Daarnaast zakken ook PSV en Feyenoord als we alleen naar de uitwedstrijden kijken. De Rotterdammers hebben weliswaar evenveel punten als 'koploper' Ajax, maar het doelsaldo van de Amsterdammers is iets beter. Exceslior speelt ook liever thuis. Op basis van uitduels zijn de Kralingers het slechtsye team uit de cometitie met maar vier punten uit twaalf wedstrijden en een negatief doelsaldo van min 28.

Uitmuntend in uitduels

De winnaars van deze stand zijn voornamelijk de teams uit Friesland. SC Heerenveen stijgt van plek tien naar plek 5 en SC Cambuur verlaat de laatste plaats voor een stabiele veertiende plek in de Eredivisie. Ook Ajax profiteert van deze ranglijst. Zij stijgen van de tweede plaats naar de koppositie.