Aanklager KNVB in beroep: "Bom ontplofte in Zeist na seponering"

Philippe Sandler kreeg in de bekerwedstrijd van NEC tegen Feyenoord (4-4, Feyenoord wint na strafschoppen), maar deze werd later door de tuchtcommissie geseponeerd. De aanklager van de KNVB is het daar, zo blijkt drie weken later, niet mee eens en gaat in beroep. Volgens de technisch directeur van NEC, Carlos Aalbers ontplofte er een spreekwoordelijke bom in Zeist toen de tuchtcommissie de aanklager tegensprak.

NEC moest in de achtste finale van de KNVB beker de slotfase van de reguliere speeltijd en de verlenging verder met tien man, nadat scheidsrechter Rob Dieperink een rode kaart aan Sandler na een handsbal in het strafschopgebied. De rode kaart werd na de bekerwedstrijd geseponeerd en zodoende kon NEC de afgelopen drie wedstrijden beschikken over de verdediger. De aanklager van de KNVB is het echter nog steeds niet eens met de beslissing en wil alsnog een schorsing zien voor Sandler. De zaak komt dinsdag voor en wanneer de verdediger alsnog geschorst wordt, mist hij het uitduel van NEC tegen Ajax.

Onaangename verrassing

Bij NEC zijn ze onaangenaam verrast na het horen vanhet nieuws: "Ik heb begrepen dat er een bom is ontploft bij de KNVB toen de tuchtcomissie de aanklager tegensprak", laat Carlos Aalbers, technisch directeur van NEC, weten aan De Gelderlander. "Het scheidsrechterskorps was het totaal niet eens met het seponeren van de rode kaart. De KNVB zegt dat ze allemaal onafhankelijk zijn, maar er gaan nu andere krachtvelden spelen en dan moet er een statement gemaakt worden. Daar zijn wij de dupe van", aldus de bestuurder van de Nijmegenaren, die wel vertrouwen heeft in een goede afloop.