Noppert neemt Oranje-international in bescherming: 'Gewoon opstellen'

Andries Noppert hoopt dat bondscoach Ronald Koeman Joey Veerman weer een basisplaats geeft in de wedstrijd tegen Roemenië. De doelman van sc Heerenveen heeft na de kritiek op Veerman na Nederland-Oostenrijk contact met hem gehad en vindt de negatieve reacties overdreven.

Noppert over Veerman

In gesprek met ESPN vertelt Noppert over de situatie."We hebben gebeld. Hij is een goede vriend van me geworden." Noppert kan zich niet vinden in de kritiek die Veerman ontving na zijn teleurstellende optreden tegen Oostenrijk. "Laten we met zijn allen even normaal doen in Nederland. We zijn er heel goed in om iemand omlaag te schrijven. Volgens mij hebben we voor het EK twee wedstrijden gespeeld waarin Joey de pannen van de wereld speelde. Iedereen was lovend over hem. Nu levert hij een paar ballen in en zijn we met z'n allen in paniek. Joh, hij is geen robot, maar een mens."

Speelt Joey Veerman tegen Roemenië?

Joey Veerman verdient opnieuw een kans van Koeman, zo vindt Andries Noppert. "Ik denk dat hij een fantastische voetballer is, dat heeft hij meermaals laten zien. Gewoon opstellen." Oud-Ajacied Cristian Chivu waarschuwt Oranje voor Roemenië.

Feyenoord-doelman vertrekt