Kritische noot op fitheid Ajax: 'Het is te bespottelijk voor woorden'

Mike Verweij heeft hard uitgehaald naar de fitheid-status van de Ajax-selectie in de afgelopen jaren. In Kick Off, de podcast van De Telegraaf, geeft de journalist zijn ongezouten mening over dit, maar heeft hij ook een positief woord klaar voor de manier waarop de nieuwe coach, Francesco Farioli, hiermee omgaat.

Wat zegt Mike Verweij over de conditie binnen de Ajax-selectie?

Verweij maakt het beleid van de Amsterdammers met de grond gelijk. "Het is te bespottelijk voor woorden dat de spelers bij Ajax de afgelopen jaren veel minder fit waren dan bij PSV en Feyenoord. Het begint bij goede voetballers en daarna of ze fit zijn of niet”, stelt de journalist. Er is gewoon maar wat gedaan. Ajax was soms twee of drie dagen in de week vrij. Spelers liepen om half 2 alweer De Toekomst af”, deelt de verbaasde Verweij.

Wat zegt Mike Verweij over de huidige situatie met Francesco Farioli?

Meerdere video’s zijn voorbijgekomen, waarin te zien is dat Farioli zijn spelers laat zwoegen met conditieoefeningen op de training en dat ziet Verweij ook. De journalist laat zich er positief over uit. "Farioli heeft in ieder geval goed begrepen dat daar verandering in moet komen. Laat hem ze maar aanpakken", stelt Verweij over de nieuwe Ajax-coach.

Feyenoord-doelman vertrekt