Te Kloese en Slot doen oproep aan Het Legioen: "Niet nog meer negativiteit over ons heen"

Op de nieuwjaarsborrel van Feyenoord hebben algemeen directeur Dennis te Kloese en trainer Arne Slot een oproep gedaan aan de supporters. Ze hopen dat zondag tijdens De Klassieker tegen Ajax de focus op het aanmoedigen van de eigen ploeg ligt.

In De Kuip komen er veiligheidsnetten rond het veld te hangen om te voorkomen dat er spullen op het veld gegooid worden. "Het is gewoon heel jammer", stelde Te Kloese. "Ik denk dat het bijzonder is hoe we de wedstrijd in gaan. Het leeft heel erg, al weken. We zijn er ook al weken mee bezig. Met veiligheid, met integriteit. Dat heeft ons uiteindelijk doen besluiten om de netten op te hangen".

"We hopen dat de focus van iedereen zondag ligt op het aanmoedigen van ons eigen team, en niet op een tegenstander die hier ooit gespeeld heeft", aldus de algemeen directeur, die daarmee doelde op voormalig Feyenoord-captain Steven Berghuis. Twee jaar geleden maakte de vleugelaanvaller de gevoelige overstap naar Ajax.

"Ik zou het ongelofelijk jammer vinden als de trots op Feyenoord en op Rotterdam na zondag minder is door allerlei bizarre ongeregeldheden", zei Slot. "We gaan er alles aan doen om die wedstrijd te winnen, maar als we hem verliezen moet dat ook het enige verlies zijn".

"Dat er niet nog meer negativiteit over ons heen komt. Dus ik hoop dat op z'n minst te bereiken, dat na de wedstrijd iedereen nog supertrots is op Feyenoord", besloot de oefenmeester van Feyenoord.

Ook interessant
Feyenoord-doelman vertrekt