Slot verwerpt verhalen over mogelijk vertrek van aanvaller: "Dat komt niet van mij richting hem"

Trainer Arne Slot weet niets van een mogelijk vertrek van Alireza Jahanbakhsh bij Feyenoord. Het doorgaans goed geïnformeerde 1908 bracht dinsdag naar buiten dat de Iraanse aanvaller deze zomer mag uitzien naar een nieuwe club, omdat de Rotterdammers ruimte willen ontwikkelen in het salarishuis.

"Ali is twee dagen bij ons, daar heb ik nog niet met hem over gesproken", zo liet Slot woensdag na het oefenduel met Club Brugge (2-0) weten voor de camera van ESPN. "Het is wel zo dat Ali vorig seizoen wel en niet gespeeld heeft. Het is vooral belangrijk wat hij daar zelf van vindt. Er zijn ook een aantal jongens die zich uitstekend ontwikkelen. Maar Ali weet al zolang als die bij mij speelt, dat ik altijd degene opstel die het beste voor het elftal is".

"Als hij bij ons is en hij is het beste voor het elftal, dan speelt hij. Als een ander dat is, dan speelt een ander. Hij moet bepalen of hij binnen die rol, als ik niet voor hem kies, nog gelukkig is. Ik heb hem in ieder geval niet datgene gezegd wat in de media is gekomen. Dat komt niet van mij richting hem", aldus de 44-jarige oefenmeester.

Dat Feyenoord zich op de flanken wil versterken staat als een paal boven water. Vorige week zaterdag, na de oefenzege op PEC Zwolle (3-1), bevestigde Slot in gesprek met het Algemeen Dagblad de interesse van Feyenoord in Dinamo Zagreb-buitenspeler Luka Ivanusec. "Ivanusec is een heel interessante speler. We gaan zien of zijn komst haalbaar is. Maar we hebben meer ijzers in het vuur".

Feyenoord-doelman vertrekt