Arno Vermeulen haalt keihard uit naar Valentijn Driessen: "We weten dat hij al een tijdje in de war is"

Arno Vermeulen heeft vernietigend uitgehaald naar Valentijn Driessen. De NOS-verslaggever deed dat in de Voetbalpodcast van de omroep. Telegraaf-verslaggever Driessen uitte kritiek op de NOS, omdat het in zijn ogen 'na een foute analyse met een peperdure polonaise achter Oranje aan zou lopen'. 

'Met de succesreeks en de uitzendrechten voor de kwalificatieduels op zak worden de KNVB en het Nederlands elftal inmiddels omarmd door een NOS-octopus met ontelbaar veel armen. De enorme groep van NOS-medewerkers – zeker zo’n twintig man – loopt mee in de polonaise en crosst op kosten van de staat in het kielzog van Oranje door heel Europa om alle uiteenlopende gesubsidieerde uitzendkanalen te exploiteren', schreef Driessen in zijn column.

"Klopt het dat er steeds iemand met een witte jas achter hem aanloopt?"
Vermeulen opent met de vraag aan commentatoren Jeroen Grueter en Jeroen Elshoff met de vraag of Valentijn Driessen wel in Tallinn is voor de EK-kwalificatiewedstrijd van Nederland tegen Estland. Grueter zegt dat Driessen samen met Mike Verweij aanwezig is. "Klopt het dat er steeds iemand met een witte jas achter hem aanloopt, omdat hij in de war is?", haalt Vermeulen uit, die vervolgens een betoog begint over de Telegraaf-journalist.

"Kortom, het gaat niet goed met Valentijn"
"We weten dat Valentijn al een tijdje in de war is. Denkt u maar even aan de wedstrijd tegen Real Madrid, waar hij niet meeging omdat Ajax kansloos was. En dat Lucas Moura van Tottenham Hotspur gewoon alle ruimte zou moeten krijgen van Ajax, omdat-ie toch nooit een goal maakt. Kortom, het gaat niet goed met Valentijn. Dus of jullie wel aardig tegen hem willen zijn en hem de hartelijke groeten willen doen."

NOS-documentaire 
In zijn column uitte Driessen ook kritiek op de NOS-documentaire De Staat van Oranje. Daarin werd gesproken over de slechte staat van het Nederlands elftal. "Daar heeft hij met regelmaat al over geschreven, zo'n beetje om de drie weken", constateert Vermeulen. "Maar hij roept nu dat de NOS plotseling het Nederlands elftal omarmt nu we de rechten hebben. Hij is vergeten dat we in de tijd van die documentaire ook gewoon de rechten hadden."

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Arno over Valentijn’