Manchester City brengt spanning in Premier League volledig terug na zege op Arsenal

Manchester City heeft tussen alle Champions League-wedstrijden door een uitermate belangrijke zege geboekt op Arsenal. De ploeg van Pep Guardiola trok aan het langste eind in een 'zes-punten-wedstrijd' die de spanning in de Premier League weer volledig heeft doen terugkeren.

Het treffen werd opengebroken door een treffer van Kevin de Bruyne. Na een te korte terugspeelbal van Arsenal-back Takehiro Tomiyasu lepelde de Belg de bal prachtig over Aaron Ramsdale heen en profiteerde hij zodoende optimaal van de blunder van zijn Japanse tegenstander.

Nog voor rust repareerde Bukayo Saka de opgelopen schade vanaf elf meter. Na de thee kon Arsenal echter wederom niet voorkomen dat de titelconcurrent opnieuw de voorsprong wist te nemen. Jack Grealish was na 72 minuten het eindtstation van een knappe aanval en tekende voor 1-2.

Arsenal probeerde vervolgens het heft in handen te nemen in de jacht op de gelijkmaker, maar in plaats van terug te keren in de wedstrijd liepen de Londenaren tegen een nieuwe tegentreffer aan. Erling Haaland gooide de wedstrijd na 82 minuten in het slot. De twee ploegen staan nu exact gelijk. Arsenal heeft nog wel een wedstrijd tegoed.