Brobbey noemt beste Ajax-teamgenoot: "Een echte leider"

Brian Brobbey vindt Dusan Tadic de beste speler met wie hij ooit bij Ajax heeft samengespeeld. De 22-jarige spits van de Amsterdammers beschouwt de Serviër als 'een echte leider'.

Brobbey behoort sinds kort tot de Club van 100 van Ajax, een officieuze lijst van voetballers die honderd of meer officiële wedstrijden hebben gespeeld voor de club. Om die reden blikt hij met Ajax TV terug op zijn eerste honderd officiële duels in Amsterdamse dienst. De aanvaller wordt onder meer gevraagd wie de beste speler is met wie hij bij Ajax heeft samengespeeld. "Veel goede spelers, maar ik denk Dusan (Tadic, red.)", luidt het antwoord.

"Een echte leider. Ik heb heel vaak met hem gesproken over hoe je moet lopen voor de goal", gaat de beresterke spits verder. "Dan liet hij bijvoorbeeld een video zien van zijn teamgenoot bij Servië. Die spits, Mitrovic".

Wie ook een belangrijke rol in Brobbeys ontwikkeling heeft gespeeld, is Klaas-Jan Huntelaar. "Huntelaar was mijn mentor toen ik mijn debuut had gemaakt. We gingen altijd beelden kijken. Wat ik heb geleerd? Dat ik soms in buitenspelpositie moet staan bij voorzetten. Als je ziet dat een middenvelder de bal naar de linksbuiten gaat spelen, kan die de bal zo geven", aldus de Ajax-spits.