'Oranje-international op schopstoel bij Liverpool'

Het Engelse Liverpool staat monentaal aan kop in de Premier League, maar verloor afgelopen weekend van achtervolger Arsenal. De ploeg van Jurgen Klopp begon aan de topper met Cody Gakpo en Ryan Gravenberch, maar vooral over de middenvelder is er een hoop kritiek.

De voormalig Ajacied werd afgelopen zomer voor 40 miljoen euro overgenomen van Bayern München, maar zijn verwachtingen heeft hij vooralsnog niet waargemaakt. 'Voor sommigen ligt het potentieel voor de hand, waarbij kleine tekenen van kwaliteit de reden zijn waarom er veel geld aan hem werd uitgegeven. Voor anderen is dat niet genoeg; er wordt meer consistentie geëist; misschien is het nu begrijpelijk waarom Bayern bereid was een jongeling met zoveel potentieel te laten vertrekken', klinkt het in The Athletic.

Gravenberch wordt nog niet volledig afgeschreven door het medium, maar zij benadrukken wel de noodzaak om te presteren in de slotfase van het seizoen. 'Het belangrijkste is dat Klopp vertrouwen in hem houdt. Idealiter zal de jongeling aan het einde van dit seizoen noodzakelijke stappen hebben gezet die hem dichter bij een eindproduct brengen. Daarmee wordt hij een betere optie voor de volgende Liverpool-manager', wordt gedoeld op het vertrek van Klopp dit seizoen. Er is nog geen gewenste opvolger in beeld, maar Xabi Alonso lijkt goede papieren te hebben.