Maatregel tegen Feyenoord-fans: "De goede supporters lijden onder de slechte"

SC Heerenveen en Feyenoord nemen het woensdagavond tegen elkaar op in de kwartfinale van de KNVB Beker. Wegens veiligheidsoverwegingen is er geen losse kaartverkoop geweest bij de Friezen, waardoor er nog vele lege stoeltjes zullen zijn in het Abe Lenstra Stadion.

In 2020 ging het mis. Tijdens de wedstrijd tussen de twee teams braken er ongeregeldheden uit tussen fans van beide clubs in de thuisvakken. Om ervoor te zorgen dat er geen Feyenoord-supporters in de Heerenveenvakken zitten is er sindsdien geen losse kaartverkoop meer voor het duel.

Doodzonde

"De situatie nu is natuurlijk doodzonde. De goede supporters lijden onder de slechte. Wat er drie jaar geleden staat nog te scherp op het netvlies. Het was echt niet best wat er toen gebeurde", vertelt Cees Roozemond, algemeen directeur van Heerenveen. 

Ook trainer Kees van Wonderen baalt van de situatie. "Een kwartfinale moet je in een vol stadion spelen. Dit heeft natuurlijk ook financiële gevolgen voor de club." Desondanks heeft hij zin in het treffen met de koploper van de Eredivisie. "Het gaat een pittige wedstrijd worden. Als alles klopt maak je kans. We moeten een goede dag hebben."