Utrecht schaamt zich na blamage tegen Spakenburg: "Heb er eigenlijk geen woorden voor"

Daar waar Spakenburg door bleef feesten tot in de late uurtjes, droop FC Utrecht af. De Domstedelingen verloren in eigen huis met 1-4 van de amateurs en na afloop hadden zij dan ook geen goede woorden over voor hun spel. 

"Dit is een nachtmerrie, totaal onacceptabel en Utrecht-onwaardig", zei Aleksander Rankovic bij ESPN. Hij was de eindverantwoordelijke bij de Eredivisionist door de afwezigheid van hoofdtrainer Michael Silberbauer. "Zij brachten veel meer energie in de wedstrijd. Dat heb ik ook tegen de jongens gezegd. Als je dat niet kan 'matchen' dan kom je in de problemen."

Toornstra

Ook Jens Toornstra was natuurlijk zwaar teleurgesteld in het verlies van zijn ploeg. "Je kan zeggen dat je ze niet hebt onderschat, maar zij speelden op 110 procent en wij op 80. Dat doe je niet expres. Het is echt bizar. In de eerste tien minuten worden we gewoon weggespeeld", vertelt een verbouwereerde Toornstra tegenover Voetbal International. Na afloop laakte ook Spakenburg-uitblinker Vince Gino Dekker de instelling van de Utrechters.

"Chapeau voor Spakenburg, maar dit komt wel hard aan bij ons. Je had op voorhand een uitgelezen kans om de halve finale te halen. We hebben verdiend verloren. Ik heb er eigenlijk geen woorden voor hoe dit zo is gelopen."