El Ahmadi looft Het Legioen en Slot: "Met andere trainer hadden ze vierde of vijfde gestaan"

Karim El Ahmadi heeft in een gesprek met Feyenoord Magazine de loftrompet gestoken over Arne Slot en Het Legioen. De oud-speler van de Rotterdammers denkt dat een andere trainer het nooit zo goed had gedaan als de huidige oefenmeester. Dat is niet geheel ongegrond: Feyenoord is momenteel nog in de race voor drie prijzen, iets wat rond deze tijd van het jaar nog nooit lukte.

"Slot is tactisch zó sterk, heeft altijd een plan B paraat en maakt zijn spelers aantoonbaar beter", stelt El Ahmadi. "Kijk naar Mats Wieffer en Orkun Kökcü. Laatstgenoemde laat nu zoveel meer zien dan eerst en Wieffer is echt ongelofelijk slim. Slot maakt het verschil bij Feyenoord. Alleen al voor hem hoop ik dat ze kampioen worden dit jaar."

Zonder Slot zou het er heel anders uitzien in Rotterdam denkt de Marokkaan. "Ik durf met duizend procent zekerheid te zeggen dat de goede prestaties van Feyenoord voor een groot deel op het conto van hem geschreven mogen worden. Met een andere trainer had je nu hooguit vierde of vijfde gestaan."

Het Legioen

Ook De Kuip en Het Legioen zijn hierin belangrijk stelt El Ahmadi. "Het is eigenlijk best gek. Ik besef nu pas écht voor wat voor fantastisch publiek ik heb mogen spelen. Tijdens de wedstrijd tussen Feyenoord en Lazio realiseerde ik me dat voor het eerst. Hoe groot Lazio ook is, je voelde gewoon dat wij gingen winnen, puur door de atmosfeer. Zeker op dat soort avonden is er niks beters in Nederland, Europa en misschien wel nergens ter wereld."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers