Lasse Schöne snapt kritiek, maar houdt vertrouwen in Schreuder: "Denk dat hij het kan omdraaien"

Lasse Schöne treedt zondag 8 januari in De Goffert met NEC aan tegen zijn voormalig werkgever Ajax. De Deen kwam tussen 2012 en 2019 uit voor de Amsterdammers en werkte de laatste anderhalf samen met de huidige coach van Ajax, Alfred Schreuder. De aanvoerder van NEC heeft gezien dat Ajax het meerdere malen lastig had voor de winterstop, maar heeft vertrouwen in de oefenmeester van Ajax: "Ajax heeft onder zijn leiding ook veel goede wedstrijden gespeeld. Het is niet een en al ellende. Ik denk ook dat hij het nog om kan draaien", aldus Schöne tegenover Ajax Showtime.

Schöne keerde na een Italiaans avontuur bij Genoa en één seizoen bij sc Heerenveen terug bij NEC, waar hij tussen 2008 en 2012 ook al onder contract stond. In zijn eerste seizoen terug in Nijmegen wist de Deen met zijn club zich via een knappe tiende plaats in de Eredivisie te handhaven. Het seizoen 2022/23 verloopt vooralsnog wisselvallig voor Schöne en NEC. De Nijmeegse formatie speelde maar liefst acht van de veertien competitiewedstrijden gelijk te spelen, daarnaast werden er zowel drie wedstrijden gewonnen als verloren. Schöne ging met NEC na twee overwinningen op rij de winterstop in: "We hadden op dat moment liever even doorgegaan", aldus de Deense middenvelder.

"Ik kan alleen maar positieve dingen over Schreuder zeggen"

Schöne maakte in zijn laatste anderhalf jaar in dienst van Ajax Schreuder mee als assistent van Erik ten Hag. Ajax kroonde zich in 2019 tot kampioen van Nederland en wist datzelfde seizoen de halve finale van de Champions League te bereiken: "Ik heb Schreuder meegemaakt als assistent, terwijl hij nu de eindverantwoordelijke is. Dat is toch een hele andere samenwerking", begint Schöne. "Zelf kan ik alleen maar positieve dingen over hem zeggen. Ik heb een goede periode onder hem gehad", stelt de Deen over zijn samenwerking met de huidige hoofdtrainer van Ajax.

Schöne snapt overigens wel dat er kritiek is op Schreuder en noemt het 'normaal' dat deze kritiek er is als er gekeken wordt naar 'hoe Ajax draait': "Dat hoort bij Ajax. Je moet bij Ajax niet alleen wedstrijden winnen, maar dat moet ook een bepaalde manier gebeuren. Als dat er niet is, krijg je kritiek en zo hoort dat. Dat is niet meer dan normaal en dat maakt Ajax ook zo mooi", stelt de Deense ex-Ajacied..