Sneijder wil aan de slag bij Ajax: "Wil daar graag een hele verandering doorlichten"

Wesley Sneijder heeft in een interview opnieuw open gesolliciteerd voor een functie binnen Ajax. De ex-international en vooral fan van de club bekijkt de huidige situatie met lede ogen aan en wil daarom graag een aantal dingen veranderen.

 "Ik zou daar graag een hele verandering willen doorlichten. Allereerst qua spelers, maar ook qua beleid en de jeugd", begint hij aan zijn verhaal. Salarissen zou ik als eerste aansnijden. De salarissen bij Ajax zijn de afgelopen jaren echt omhooggeschoten. Daarmee de prestaties ook, maar als het even wat minder gaat dan zal je daarin wat moeten gaan doen. Dan zal je toch weer terug moeten naar de basis." 

Vooral het probleem rondom de inkomsten van de spelers wil Sneijder gaan aanpakken. "Je kan wel heel veel salarissen gaan betalen aan spelers, maar als ze het op een gegeven moment niet meer waarmaken, moet je beslissingen gaan nemen. Die verandering zou ik wel graag door willen voeren bij Ajax", klinkt het uit de mond van de analist. 

Trainerschap

Sneijder deed ooit een poging om zijn trainersdiploma te behalen, maar stopte al snel door wat problemen met de KNVB. De voormalig voetballer en het nationale voetbalorgaan lagen niet op één lijn over de inhoud, maar desondanks wil hij nog een poging doen. "Ik ambieer nog steeds het trainerschap. In september is het de bedoeling dat ik weer ga starten, op een rustige manier in te stromen en dan kijken waar ik over vier of vijf jaar sta." 

Feyenoord-doelman vertrekt