Ten Cate springt in de bres voor Steijn: "Geef die man een kans"

Henk ten Cate is in gesprek met ESPN ingegaan op de aanstelling van Maurice Steijn bij Ajax. De oud-trainer van de Ajacieden snapt maar weinig van de kritiek op de nieuwe hoofdcoach van de Amsterdammers.

Ten Cate was aanwezig bij de Rinus Michels Awards en zag daar dat Arne Slot de prijs verkreeg boven Steijn: "Die kritiek op hem (Maurice Steijn, red) snap ik niet zo. Je kunt pas kritiek leveren op het moment dat het niet goed gaat. Geef die man eerst een kans om te laten zien wat hij kan en wil met het elftal. Hoe die gaat spelen moet je ook nog bekijken, want je weet niet welke jongens er nog bij komen en welke er gaan vertrekken."

Transfers

De transferperiode is voor Ajax erg belangrijk zo stelt Ten Cate: "Maar bij iedere Nederlandse club is dat zo. Je bent altijd afhankelijk van de transferperiode. Hoeveel kwaliteit ga je inleveren, ten opzichte van de spelers die je ervoor terug gaat halen."

Ten Cate stond zelf tussen 2006 en 2007 aan het roer in Amsterdam. Hij won de Johan Cruyff Schaal en de KNVB Beker, maar liep de titel na een bloedstollende ontknoping op de slotdag mis. Daarnaast lukte het hem en zijn ploeg twee jaar op rij niet om de groepsfase van de Champions League te bereiken. Nadat Ten Cate er niet in wist te slagen om ook de groepsfase van de UEFA Cup te halen met Ajax, werd hij door de Amsterdammers aan de kant gezet.

Feyenoord-doelman vertrekt