'Pijnlijke conclusie Van Nistelrooij valt verkeerd bij PSV-directie'

Ruud van Nistelrooij liet zich, in de persconferentie in aanloop naar NEC-PSV, kritisch uit over de huidige situatie van de Eindhovenaren. De oefenmeester is van mening dat de derde plek het hoogst haalbare is voor dit seizoen, maar die conclusie wordt niet door iedereen gewaardeerd binnen de club.

"Als het dit jaar had moeten gebeuren, dan had je niet twee van je beste spelers verkocht in de winter. Door de beleidsmatige keuzes die er zijn gemaakt staan we waar we staan en ik vind dat dat op dit moment het maximale is", zo sprak Van Nistelrooij zich eerder deze week uit. Het Eindhovens Dagblad weet daags na de wekelijkse persconferentie dat de woorden van de PSV-trainer niet goed zijn gevallen.

'Binnen PSV is er aan de ene kant begrip voor het standpunt van Van Nistelrooij, maar ook stevige ergernis over zijn verklaringen voor het huidige seizoen. Waarom nu? Het late tijdstip waarop hij zijn verklaringen deelt, speelt een rol bij het gemoed aan de Frederiklaan', zo stelt de krant. 'Vooral bijzonder is het moment waarop Van Nistelrooij nu tot zijn conclusie komt. Deze week verschenen enkele kritische analyses over PSV en het leek alsof hij daarop wilde reageren. Door voor het eerst zo nadrukkelijk te wijzen naar zijn collega’s fronsten intern echter de nodige wenkbrauwen.'

Ook interessant
Feyenoord-doelman vertrekt