Hartman realistisch na EK-uitschakeling: "Als je zelf twee goals maakt, verdien je het ook niet om door te gaan"

Quilindschy Hartman was één van de basisspelers onder bondscoach Erwin van de Looi en kreeg het niet voor elkaar met zijn ploeggenoten om zich te plaatsen voor de kwartfinales van het EK Onder-21 met Jong Oranje. Na afloop verschijnt hij voor de camera van Voetbal International en is hij goudeerlijk.

"Ik kan het eigenlijk nog niet geloven. Ik keek net om mij heen in de kleedkamer en we hebben zoveel goede spelers, we hebben wéér goed gespeeld, maar uiteindelijk is het gewoon een k*ttoernooi..", opent hij. "Als je over de drie gespeelde wedstrijden terugkijkt, kregen we twee tegendoelpunten, maar als je zelf twee goals maakt in drie wedstrijden verdien je het ook niet om door te gaan."

Op de vraag of de ploeg er zelf nog in geloofde in de slotfase, reageerde Hartman heel snel én duidelijk. "Nee, ik had eigenlijk het gevoel dat we ook niet gingen scoren als we nog drie uur moesten spelen. De bal wilde er niet in, terwijl het opbouwen en kansen creëren wel gewoon goed ging. Voetbal draait uiteindelijk om het scoren van goals en als je dat niet doet, ga je gewoon naar huis", aldus de Feyenoorder.

De vleugelverdediger speelde iedere wedstrijd en miste geen minuut. "Ik denk dat ik goed gespeeld heb, meer als opbouwer en ik denk dat ik dat wel aardig heb gedaan. Bij die tegengoal tegen Portugal en vandaag had ik het idee dat ik meer had kunnen doen, dus daar baal ik wel van", besluit hij.