Özcan Akyol haalt uit naar Ryan Babel: "Wat voor mafketel ben je dan?"

Özcan Akyol heeft geen goed woord over voor Ryan Babel. De schrijver, columnist en mediapersoonlijkheid is niet kritisch op de voetballende kwaliteiten van de aanvaller, maar op zijn activiteiten op sociale media.

"Ryan Babel is ook zo'n jongen die op zoek is naar een carrière buiten het voetbal. Hij heeft bedacht dat hij een investeerder gaat worden en ook een soort goeroe", zo vertelde 'Eus' donderdagavond in de SBS6-talkshow De Oranjezomer. "Dan zie je op het internet filmpjes verschijnen waarop hij ons gaat uitleggen dat wij dom zijn en hij slim, omdat hij weet hoe hij geld moet verdienen".

In de studio werd een video afgespeeld waarin Babel zijn volgers vanuit de Emirates First Class vertelt hoe het hem is gelukt om op die manier naar Dubai te vliegen en hoe zijn volgers dat ook voor elkaar zouden kunnen krijgen. "Dit is dus dan het hoogste wat je kunt bereiken in je leven als je naar Ryan Babel moet luisteren", reageerde Akyol.

"Wat ik vergeet te vertellen is dat hij dus allerlei panden koopt in Amsterdam bijvoorbeeld. Dat zijn allemaal sociale huurwoningen. Die koopt hij op en verkoopt ze vervolgens voor commerciële prijzen, dus hij verziekt ondertussen ook nog eens de hele huizenmarkt in Nederland. Daarmee gaat hij opscheppen op internet. Dit is dan zogenaamd een voorbeeldprof. Ik heb het nooit echt gehad met voorbeeldfuncties, maar wat voor mafketel ben je als je denkt dat dit stoer is? Waarom moet je hiermee pronken? Wat levert het op?"

Naast zijn activiteiten op sociale media is Babel ook nog actief in het profvoetbal. De inmiddels 36-jarige aanvaller staat onder contract bij Eyüpspor, dat uitkomt op het tweede niveau van Turkije.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers