'Geertruida maakt vertrekwens kenbaar, ook Szymański lijkt niet meer terug te keren'

De kans is groot dat Feyenoord binnenkort afscheid neemt van Lutsharel Geertruida.Een langere samenwerking met Sebastian Szymański lijkt er óók niet in te zitten. Dat weet Mikos Gouka, clubwatcher namens het Algemeen Dagblad, te melden.

In een gesprek met trainer Arne Slot heeft Geertruida aangegeven deze zomer te willen vertrekken bij Feyenoord. De 22-jarige verdediger is in dat praatje duidelijk geweest: hij wil naar RB Leipzig. De nummer drie van het afgelopen Bundesliga-seizoen heeft al een bod van twintig miljoen euro uitgebracht, maar Feyenoord is daar niet mee akkoord gegaan. De Rotterdammers verlangen namelijk meer.

Door het aanstaande vertrek van Geertruida blijft Ramon Hendriks voorlopig bij Feyenoord. De 21-jarige mandekker is volgens Gouka de stand-in van Dávid Hancko, links in het centrum dus. Vorig seizoen kwam Hendriks op huurbasis uit voor FC Utrecht, maar door een zware blessure speelde hij maar vier wedstrijden voor de Domstedelingen. In de defensie heeft Feyenoord er bovendien een extra optie bijgekregen in de persoon van Thomas Beelen.

Ook Szymański lijkt niet meer terug te keren in De Kuip. De Poolse middenvelder heeft Slot in een telefoongesprek laten weten dat hij permanent uit Rusland wil vertrekken. Dat zou betekenen dat Feyenoord de 24-jarige middenvelder niet opnieuw kan huren en dus een transfersom van ruim tien miljoen euro moet betalen. Dat bedrag kan de Stadionclub zich in principe niet veroorloven.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers