"Hendriks is blijkbaar echt een type likken naar boven en schoppen naar beneden"

Valentijn Driessen en Mike Verweij hebben zoals altijd hun licht weer laten schijnen op de situatie bij Ajax. In de podcast Kick-Off van De Telegraaf vertellen de heren dat het niveau van de Amsterdammers ze in negatieve zin blijft verbazen. Dit keer krijgt bestuurslid Maurice Hendriks het flink voor de kiezen.

Verweij benadrukt dat Hendriks op het eerste oog erg onder de indruk was toen Louis van Gaal hem passeerde op de tribune. "Hendriks is blijkbaar echt een type likken naar boven en schoppen naar beneden. Je zag hem op die tribune zitten en hij hoopte alleen maar dat Van Gaal hem gedag zou zeggen. Dat kan natuurlijk echt niet."

Bekijk de beelden hier nog eens (tekst gaat verder onder bericht)

Van Praag en Mislintat krijgen nog een trap na

Volgens de chef voetbal bij De Telegraaf was het ook opvallend dat Michael van Praag al op de tribune zat. "In feite zou de rvc zich natuurlijk niet moeten laten zien, maar Van Praag die juist van de regels is die zit daar terwijl hij nog helemaal niet officieel in functie is. Iedereen weet dat dit beeld wel alleszeggend is."

Verweij geeft vervolgens nog even een sneer richting de inmiddels ontslagen Sven Mislintat. "De commissarissen die er nu zitten, dat is ook gewoon kansloos. Ik begrijp ook wel dat die mensen nu veel minder met transfers bezig zijn. Maar de taak van de rvc is natuurlijk het controleren van de directie. Maar als je erover nadenkt, als wij de leiding krijgen over De Telegraaf kunnen we ook niet alles veranderen. Ze hebben gewoon een Duitse passant de sleutels van de kluis gegeven die nooit binding met Ajax zal krijgen."

Ook interessant