Ramaj over actie van Steijn: "Was verrast, boos en teleurgesteld"

Diant Ramaj werd afgelopen zomer naar Amsterdam gehaald door toenmalig technisch directeur Sven Mislintat, zeker niet op aanraden van Maurice Steijn, en de sluitpost heeft in gesprek met het Algemeen Dagblad op de kortstondige samenwerking met de oefenmeester. 

Steijn gaf onlangs in de media aan dat hij een duidelijke en uitgesproken voorkeur had voor Nick Olij en vervolgens koos hij, na de blessure van Geronimo Rulli, voor Jay Gorter onder de lat en dat leidde tot woede bij Ramaj. "Van hem hoorde ik niets, dus ook niet dat hij een voorkeur had voor Jay. Ik dacht ook dat het de bedoeling was dat hij verhuurd werd", begint de Duitser zijn relaas.

Tijdens het warmlopen hoorde ik ineens 'Jay'. Ik was verrast, ging boos en teleurgesteld op de bank zitten. Wat gebeurt hier, dacht ik. Waarom?" Uiteindelijk kwam er tóch nog toelichting vanuit de technische staf. "De trainer legde later uit dat Jay meer ervaring had met de huidige groep. Ik zei: 'oké, jouw keuze, maar laten we dan over een paar weken de balans opnieuw opmaken'. Ik begreep veel dingen niet, maar ben juist bikkelhard gaan werken."

Werken aan zichzelf

"Ik weet wie ik ben, wat ik kan en dat op een dag mijn kans ging komen. Ik kreeg te horen dat ik in de gym, qua voeding en professioneel gedrag een voorbeeld was. De trainer, de fysio; ze zullen het allemaal beamen", benadrukt Ramaj. "Ik kom, werk hard en zie het wel. Ik ben niet perfect. Het kan altijd beter. Zoals tegen Olympique Marseille in de laatste minuut. Maar ik denk dat het hele plaatje oké was. Ik vind het prachtig om voor Ajax te keepen en hoop natuurlijk dat nog jaren te blijven doen", zegt hij tot slot over zijn toekomst.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers