Directeur sport Hendriks laat Ajax achter zich

Maurits Hendriks is bezig aan zijn laatste maanden bij Ajax. De directeur sport van de Amsterdammers heeft in goed overleg met de Raad van Commissarissen besloten om de club per 1 maart 2024 te verlaten. Zijn contract liep eigenlijk tot november van dit jaar.

In 2022 trad Hendriks toe bij Ajax. Hiervoor was hij onder meer hockeycoach en topman bij de NOC*NSF. Bij Ajax ging hij over meerdere zaken, zoals De Toekomst en het vrouwenvoetbal. Daarnaast droeg hij Sven Mislintat aan bij de Amsterdamse club.

Deze beslissing verliep niet zoals gehoopt. Mislintat haalde een hoop spelers naar Ajax, maar beter werd de club daar niet van. Ook de keuze van de Duitser om Maurice Steijn trainer te maken in de hoofdstad pakte niet goed uit.

Hoogte- en dieptepunten

"Het is zowel een mooie als leerzame tijd geweest bij deze monumentale club, met hoogte- en dieptepunten", zo laat Hendriks op de website van Ajax weten. "Ik ben nu toe aan een nieuwe bestuurlijke rol om te brengen wat ik professioneel van mezelf verlang. Ik dank mijn collega’s met wie ik fijn heb samengewerkt en wens Ajax alle goeds en nog meer sportieve successen toe.’’

Michael van Praag, voorzitter van de RvC bij Ajax, bedankt Hendriks voor zijn diensten. " “Wij danken Maurits voor zijn enorme inzet, met name bij de verdere ontwikkeling van bouwproject De Nieuwe Toekomst en het vrouwenvoetbal van Ajax. In de korte tijd dat ik met hem heb samengewerkt, heb ik kunnen ervaren hoe toegewijd hij is en hoe hij met zijn analytische denkvermogen nieuwe structuren heeft kunnen introduceren. Wij wensen hem alle succes toe in zijn verdere carrière.’’