'Rotterdamse investeerders willen onder één voorwaarde 80 miljoen in Feyenoord pompen'

Lange tijd was Feyenoord in gesprek met buitenlandse (Amerikaanse) investeerders, maar dat liep op niks uit. Nu zoekt de Nederlandse topclub het dichter bij huis, zo meldt Chris Woerts in De Oranjezomer. Feyenoord is namelijk in gesprek met een Rotterdamse partij die liefst 80 miljoen euro in de club wil investeren. Er is echter één maar: Feyenoord moet eerst afscheid nemen van een handjevol spelers voordat de investeerders zaken willen doen.

"Frank Arnesen heeft zaterdag voor het eerst met de groep investeerders gesproken die echt serieus geld in Feyenoord wil stoppen. Hij dacht eigenlijk dat De Zilvervloot kwam binnenvaren, omdat er 80 miljoen euro aan investeringen was toegezegd. Hij was vrolijk, maar de investeerders willen eerst dat er vier à vijf spelers weggaan voordat ze willen investeren. Je kan wel spelers gaan kopen, maar je hebt ook te maken met de salarislasten. Die moet je ook nog vrijspelen."

Zodra Feyenoord dat heeft gedaan, lijkt de weg naar een financiële injectie dus open te liggen: "Nicolai Jörgensen verdient twee miljoen euro per jaar en als hij niet presteert of in zijn contract blijft, dan zijn dat serieuze bedragen. Er moet dus eerst wat ruimte komen."

80 miljoen investering?

Woerts meldt verder dat de plannen om 80 miljoen te investeren echt serieus zijn: "Ze willen tachtig miljoen euro investeren. Dat willen ze echt doen. Feyenoord heeft heel lang gesproken met Amerikaanse investeerders en met private equity-partijen. Ze zijn de wereld rondgevlogen, maar hebben geen enkel concreet aanbod gekregen. De Rotterdammers zijn het nu zat en zeggen 'wij moeten als groep Rotterdammers de club naar een ander niveau brengen'."