Sterkhouder PSV is tevreden over sterke start en noemt groot verschil tussen Bosz en Van Nistelrooij

Luuk de Jong kwam onder aanvoering van trainer Ruud van Nistelrooij minder goed uit de verf dan dit seizoen en de aanvaller van PSV bevestigt dat de speelstijl van Peter Bosz hem beter past. In de Football is Life-podcast vergelijkt hij de twee oefenmeesters.

De captain van de Eindhovenaren beaamt dat hij een stuk productiever is onder de huidige trainer en dat heeft naar eigen te zeggen niet alleen te maken met de speelstijl. "Ik denk dat het spel van Peter Bosz mij beter past. Ik denk dat de mensen die de wedstrijden kijken een groot verschil zien. Met Bosz is het gewoon extreem aanvallend. Er is altijd druk vooruit en we moeten aan de bal proberen te blijven voetballen. Daar hou ik ook wel van", licht De Jong toe.

"Hij zegt dat we risico mogen nemen en dat fouten maken een deel van het voetbal is. Het ligt mij goed omdat ik voorin altijd druk kan zetten", zegt de Nederlander tevreden. "Als we de bal veroveren op de helft van de tegenstander, blijf je daar aanvallen. Zo denk ik ook dat je kan domineren. Dat doen we al heel erg goed. Het kan zeker nog beter, maar daar ben ik tevreden over."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers