Van Hanegem zeer kritisch op Feyenoorder: "Hij was verschrikkelijk"

Willem van Hanegem is van mening dat er in de huidige selectie van Feyenoord geen directe opvolger van Orkun Kökçü rondloopt. Volgens De Kromme schieten Mats Wieffer en Quinten Timber daarin tekort.

In de Willem & Wessel-podcast van het Algemeen Dagblad wordt Van Hanegem gevraagd of Wieffer een geschikte vervanger zou kunnen zijn. "Nee, dat kan hij niet. Je hebt nu de laatste wedstrijden van hem gezien. Wat ik gek vind is dat er vier of vijf ballen zo van achter worden afgepakt. Ik zeg niet dat het geen goede speler is. In de mindere periode was Kökçü ook niet gigantisch natuurlijk".

Ook Timber, die onlangs met Jong Oranje in actie kwam op het EK Onder 21, is volgens het Feyenoord-icoon geen passende opvolger van Kökçü. "Je hebt Timber gezien die de aanvoerdersband kreeg. En hoe speelde hij: verschrikkelijk. Die jongens gaan dan denken dat ze de grote meneer zijn. Die spelen je alleen maar aan, als ze weten dat ze hem terugkrijgen. Het is elke keer hetzelfde balletje. Ze zijn door de trainer ineens op het paard gezet, alsof zij de speler zijn waar het allemaal om draait".

Afgelopen maand was het Nederlands elftal present op de eindronde van de Nations League. In de verloren wedstrijden tegen Kroatië en Italië kreeg Justin Bijlow de voorkeur onder de lat. Van Hanegem: "Hij is veruit de beste keeper die we hebben, maar hij is nu alleen maar bezig met de vraag hoe hij er onderuit kan voetballen. Voordat hij geblesseerd raakte was hij daar veel minder mee bezig, bijna nooit. Je zag echt dat hij overtuigd was".

"Nu wil hij laten zien dat hij dat allemaal kan, maar dat is helemaal niet nodig", vervolgt De Kromme, die denkt dat Feyenoord-trainer Arne Slot er goed aan doet om eens met Bijlow om de tafel te gaan zitten. "Bij de meeste zou ik zeggen: als je nog één keer die bal zo uitverdedigt, dan donderstraal je er maar uit. Ze zijn allemaal een beetje de weg kwijt. Hij (Bijlow, red.) ging altijd naar de ballen toe. Dat was geweldig om te zien. Nu vond ik hem gewoon heel slecht keepen in het Nederlands elftal. Voor zijn doen waren het wel blunders. Je moet eerlijk zijn. Als hij niet goed keept, keept hij niet goed".

Feyenoord-doelman vertrekt