PSV moet na Simons-nieuws aan de bak: 'De Ketelaere en Vranckx zijn benaderd'

Het vertrek van Xavi Simons is bij de clubleiding van PSV ingeslagen als een bom en ook de achterban baalt van zijn keuze om terug te keren bij Paris Saint-Germain. Het Eindhovens Dagblad geeft inzicht in de checklist van de Eindhovenaren en schetst wat er staat te gebeuren.

De naam van Aster Vranckx, middenvelder van VfL Wolfsburg, valt al een tijdje en de Belg zou zelfs al een bezoek gebracht hebben aan trainingscomplex De Herdgang. Charles de Ketelaere moet als opvolger gaan gelden van Simons en de twee heren zijn allebei al benaderd door PSV, zo meldt de regionale krant. Daarnaast moet er ook op het middenveld het nodige gebeuren en zijn 'twee belangrijke inkomende transfers' nodig.

Ook in de laatste linie is nog winst te behalen en zal er versterking gehaald moeten worden. De Eindhovenaren denken aan een hereniging tussen trainer Peter Bosz en Davinson Sánchez, maar die kost zo'n negen miljoen euro. 'De opbrengst van Simons kan de club nog besteden aan de grote pot geld die nodig is voor het aantrekken van Davinson Sánchez, de Colombiaan met wie trainer Peter Bosz eerder samenwerkte bij Ajax. PSV blijft dit nog een keer proberen, zo stellen bronnen binnen de club', klinkt het.

Daarnaast is ook de positie onder de lat een vraagteken, want het ED laat weten dat de strijd nog verre van beslist is en er een pittige keuze op de oefenmeester staat te wachten. Joël Drommel lijkt te gaan vertrekken als hij opnieuw tweede keus is in Eindhoven.