Earnest Stewart tijdens trainingskamp PSV succesvol geopereerd aan blindedarmontsteking

PSV is momenteel op trainingskamp in Oostenrijk en moest het de afgelopen dagen even zonder directeur voetbalzaken Earnest Stewart stellen. De beleidsman was namelijk opgenomen in een ziekenhuis in verband met een blindedarmontsteking.

Donderdag ging hij mee met de selectie naar het plaatsje Windischgartsten, maar zondagmiddag had Stewart direct behandeling nodig en bleek hij na onderzoek een blindedarmontsteking te hebben. De artsen hebben hem vrijwel direct geopereerd en daardoor verwacht hij op korte termijn weer terug te kunnen keren bij het team van trainer Peter Bosz.

De Eindhovenaren wonnen zaterdagavond een oefenduel tegen Blau Weiss Linz. De eerste overwinning voor Bosz als trainer van de Brabanders en dat kwam door een doelpunt van aanwinst Ricardo Pepi op aangeven van Xavi Simons en laatstgenoemde benutte ook nog een strafschop. Dit alles bleek zijn laatste dienst te zijn voor PSV, want de Oranje-international gaat terugkeren bij Paris Saint-Germain en verlaat het Philips Stadion voor zes miljoen euro, waarvan twee miljoen euro voor de speler zelf.

Ook interessant