Xavi Simons weg bij PSV, wat ging er mis en waar gaat hij heen?

Dat Xavi Simons vorig jaar van Paris Saint Germain naar PSV kwam was een opzienbarende transfer, maar al direct was er onduidelijkheid over een terugkoopclausule. Nadat PSV daar eerst ontkennend over communiceerde bleek deze toch te bestaan. Ondanks een 5-jarig contract had PSG altijd de kans om, als Simons instemde, de speler terug te halen.

PSV leek favoriet, maar vist achter het net

Door de goede prestaties van Simons wilde PSV zijn contract vorig seizoen al openbreken en de 'PSG-clausule' uit het contract halen. Daar leek Xavi Simons lange tijd interesse in te hebben, maar in de eerste helft van juli keerde het tij. Op zaterdagavond 15 juli liet de nieuwe zaakwaarnemer PSV weten dat Simons toch terug wil naar PSG. Een dag later maakte PSV het vertrek van de succes-speler bekend en vertrok Simons direct van het trainingskamp.

Waar het precies misgegaan is voor PSV is nog niet bekend. Clubwatcher Rik Elferink meldt wel dat de nieuwe zaakwaarnemer die Simons recent aanstelde minder binding had met het management van PSV.

Ook zou PSG Simons een beter aanbod hebben gedaan dan voor PSV financieel haalbaar was, al wilde de club hem de duurste speler in de Eindhovense geschiedenis maken.

Tot slot zou volgens Elferink de belofte op mogelijke speeltijd een rol gespeeld hebben.

Waar gaat Xavi Simons in seizoen 2023-2024 spelen?

Of de aanvallende middenvelder komend seizoen daadwerkelijk de clubkleuren van de Parijse grootmacht draagt valt echter te betwijfelen. Vlak na het bekend worden van de transfer wist Fabrizio Romano namelijk al te melden dat Xavi Simons verhuurd mag worden als Kylian Mbappé en Neymar beiden bij de club blijven. 

In dat geval zou RB Leipzig de sterkste papieren hebben om Simons in te lijven. Een beslissing wordt volgende week dinsdag verwacht. Clubwatcher Elferink meldt dat PSV niet inzet op de mogelijkheid om Simons terug te huren. De formele reactie is dat de club niet wil wachten, maar het gerucht gaat ook dat PSV teleurgesteld is in de handelswijze van Simons en zijn entourage.

Druiven zijn zuur voor PSV

Deze teleurstelling is te begrijpen. De afkoopsom van 6 miljoen + doorverkooppercentage is sowieso een koopje voor de sterspeler, aangezien het doorgaans betrouwbare transfermarkt.nl de marktwaarde van de man schat op zo'n 40 miljoen euro.

Daarnaast is het bedrag bij lange na niet voldoende om een kwalitatief gelijkwaardige speler aan te trekken en dat brengt PSV in een lastige positie, aangezien de transferkas al flink geslonken is door het aantrekken van onder andere Noa Lang en Ricardo Pepi.

Ook interessant