Oud-Eredivisionisten in actie in de Europa League!

Vanavond keert de Europa League terug! Zo nemen FC Barcelona en Manchester United het tegen elkaar op en komen ook Ajax en PSV in actie. In totaal staan er acht wedstrijden in de play-offronde op het programma met daarin genoeg Nederlandse inbreng!

Zo neemt Union Berlin het met Timo Baumgartl (ex-PSV), Danilho Doekhi en Sheraldo Becker (beide ex-Ajax) het op tegen de Nederlandse recordkampioen uit Amsterdam. PSV treft in Sevilla juist oude bekende Karim Rekik, maar ook oud-Eredivisionisten Nemanje Gudelj en Lucas Ocampos.

Kraker met veel Nederlanders

In Barcelona staat hét affiche van deze ronde gepland. Frenkie de Jong en consorten nemen het op tegen het Manchester United van Erik ten Hag. Bij de Engelsen staan Lisandro Martinez, Tyrell Malacia, Antony en Wout Weghorst onder contract. Ook spelen Christian Eriksen en Donny van de Beek bij de 'Red Devils'. Zij zijn beide geblesseerd en komen dus niet in actie in Spanje.

AS Roma speelt met oud-Eredivisionisten Rick Karsdorp, Nemanje Matic en Georgino Wijnaldum tegen het 'Eredivisieloze' Red Bull Salzburg en ook bij Stade Rennes staan er geen oud-spelers van de hoogste Nederlandse voetbalcompetitie op het programma. Zij spelen tegen Shaktar Donetsk met Lassina Traore in de gelederen. 

Bij Juventus tegen FC Nantes lijkt het ex-Eredivisiegehalte niet zo hoog, maar de schijn bedriegt. Bij de Italianen staan Filip Kostic en Arek Milik onder contract, terwijl bij de Fransen oud-speler van Willem II en Go Ahead Eagles Pedro Chirivella speelt. Verder komen ook Jeremiah St. Juste en Marcus Edwards voor Sporting Lissbaon in actie en speelt Myron Boadu met AS Monaco tegen het Bayer Leverkusen van oud-Eredivisionisten Daley Sinkgraven en Ayman Azhil (ex-RKC).

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers