Breekt Feyenoord de ban tegen Shakthar Donetsk? 3 weetjes

Feyenoord maakt zich op voor de achtste finales van de Europa League tegen Shakthar Donetsk. Wij zetten drie interessante weetjes op een rij.

Breekt Feyenoord de ban tegen Shakthar Donetsk?

De beide ploegen speelden slechts twee keer eerder tegen elkaar. Dat was voor de Champions League in seizoen 2017 - 2018. Aan die dubbele ontmoeting heeft Feyenoord geen goede herinneringen. Eerst ging de thuiswedstrijd met 1-2 verloren. Ook uit verloren de Rotterdammers, deze keer met 3-1.

Van de selectie van toen is niet veel meer over. Bovendien zijn er door de trieste situatie in de Oekraïne veel spelers van naam vertrokken.

Feyenoord treft oude bekende bij Shakthar Donetsk

Toch zien we nog één bekende. Voormalig Ajax-talent Lassina Traoré voetbalt namelijk bij de Oekraïners in de spits. Tot nu toe maakte de spits deze competitie drie goals in de Oekraïense Premier Liga en één goal in de Champions League.

Waak voor onderschatting

Wie denkt dat de Oekraïense ploeg zonder echte thuisbasis, met vooral spelers uit eigen jeugd en blessures een makkelijke tegenstander zal zijn komt bedrogen uit. In de groepsfase van de Champions League wist de club Real Madrid  en Celtic ((2x) op 1-1 te houden. Ook werd uit tegen RB Leipzig met 1-4 gewonnen. In de tussenronde voor de Europa League moest Rennes het onderspit delven.

Toch zijn er genoeg redenen waarom Feyenoord kan winnen.

Feyenoord-doelman vertrekt