EL-tegenstander Feyenoord zit dun in defensie: maar twee verdedigers inzetbaar!

Aankomende donderdag staat voor Feyenoord de eerste ontmoeting met Shakhtar Donetsk op het programma. De Oekraïners speelden afgelopen week twee wedstrijden en deze werden beide overtuigend gewonnen. Desondanks zijn er ook problemen voor de ploeg van trainer Igor Jovicevic.

Dinsdag won Shakhtar met 1-4 van FK Minaj en later die week werd Metalist 1925 met 0-7 van het veld geveegd. In aanloop naar de Europa League wedstrijd tegen Feyenoord lijkt alles dus rozengeur en maneschijn te zijn, maar schijn bedriegt. "We hebben een probleem achterin en we zijn nog steeds aan het puzzelen over hoe we dat gaan oplossen", vertelt Jovicevic op de clubwebsite. "We missen verdedigers door blessures en schorsingen. We kunnen defensief alleen rekenen op Lucas Taylor en Yaroslav Rakitskyi."

Onmogelijk

Yukhym Konoplya, Bogdan Mykhaylichenko en Valeriy Bondar missen de 'thuiswedstrijd', die wordt gespeeld in Polen door de oorlog in Oekraïne, door een schorsing en Eduard Kozik is geblesseerd. Daarnaast is Maryan Faryna pas net terug van zijn blessure en Mykola Matvienko is ziek. "De komende dagen moeten we uitvinden hoe we een degelijk en competatief elftal kunnen opstellen tegen een sterke tegenstander. Ik heb Feyenoord afgelopen weekend nog gezien. Het gaat lastig worden voor ons, maar wij geloven dat het onmogelijk mogelijk kan worden. Daar zullen we voor vechten."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers