Breaking: PSV presenteert Pepi als eerste zomeraanwinst

De kogel is door de kerk: Ricardo Pepi mag zich officieel speler van PSV noemen. De Eindhovenaren hebben de komst van de twintigjarige aanvaller vrijdagmiddag bevestigd.

Pepi komt over van FC Augsburg en verbindt zich voor vijf seizoenen aan PSV. Komende maandag sluit hij aan bij de A-selectie. Earnest Stewart, directeur voetbalzaken van PSV, is blij met de komst van Pepi. "Ricardo heeft de eigenschappen die wij zoeken in een aanvaller, de eigenschappen van een PSV'er", zo laat hij weten tegenover de clubsite. 

"Hij heeft op meerdere plekken bewezen een doelpuntenmaker te zijn en daar werkt hij super hard voor. Het zegt genoeg dat hij bij FC Groningen zo’n groot deel van de goals voor zijn rekening nam. Met Luuk de Jong hebben we de beste kopper van Nederland, maar gezien de hoeveelheid wedstrijden die je speelt, wil je op elke positie dubbel bezet zijn. Ricardo is nog erg jong dus is ook een transfer voor de toekomst", aldus Stewart.

​"Ik ben ontzettend blij en enthousiast om hier te zijn", vertelt de kersverse PSV'er. "Ik geloof dat dit de juiste stap is voor mijn carrière. PSV is een club met grote ambities en ik deel dezelfde wens om prijzen te winnen. Ik ben een hardwerkende speler, die bereid is vuile meters te maken. Het liefst heb ik de bal dichtbij de goal, want dan kan ik doelpunten maken".

Pepi is geen onbekende in de Eredivisie. De Amerikaan kwam afgelopen seizoen op huurbasis uit voor FC Groningen. Pepi was een van de weinige lichtpuntjes bij de Trots van het Noorden, dat na 23 jaar degradeerde uit de Eredivisie. In 31 officiële wedstrijden was de aanvaller goed voor dertien doelpunten en drie assists.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers