Nederlanders maken indruk bij winst Liverpool: "Hij was de baas van Anfield!"

Liverpool won woensdagavond met 2-0 van Wolverhampton Wanderers en klom daarmee naar de zesde plaats in de Premier League. Bij 'The Reds' stond Virgil van Dijk in de basis en mocht Cody Gakpo invallen. Beide Nederlanders lieten zich positief zien en viel de fans van de club uit het rode gedeelte van Liverpool ook op. Eerder kregen zowel Van Dijk als Gakpo nog bakken met kritiek.

Van Dijk, tevens aanvoerder bij Liverpool doordat Jordan Henderson en James Milner op de bank zaten, maakte in de 73ste minuut de belangrijke openingstreffer voor de ploeg van Jürgen Klopp. Kort daarna mocht Gakpo invallen en stond hij aan de basis van de 2-0. De oud-speler van PSV stuurde voormalig Willem II-speler Konstantinos Tsimikas weg en die bediende Mohamed Salah die daarmee de eindstand op het scorebord zette. 

Tekst gaat verder onder video

Bekijk hieronder de Tweets over de Nederlandse inbreng bij Liverpool tegen Wolverhampton Wanderers:

"Virgil van Dijk heeft nu 20 Premier League-goals gemaakt, meer dan elke andere centrale verdediger sinds dat hij in 2015 bij Southampton kwam."

"Belangrijke drie punten om de hoop op de top-4 in leven te houden. We zagen een glimp van de oude Fabinho. Het zag eruit alsof Van Dijk de baas was op Anfield in de verdediging. Eindelijk een doelpunt waar we ook lang op hebben gewacht. Jota zag er scherp en hongerig uit. Non-stop energie en wilskracht bij jongelingen Elliott en Bajetic."

"Een paar dagen geleden stond hij in de FIFA World XI en nu terug op het scorebord. 'Big Virg' redt ons!"

"Gedachte na de wedstrijd. 1) Redelijke overwinning. 2) Nog steeds veel ontwikkeling nodig. 3) Middenveld zag er goed uit! 4) Fabinho speelde een van zijn beste wedstrijden. 5) Scheids probeerde het voetbal zoveel mogelijk te stoppen. 6) De assists van Jota en Tsimikas waren top. 7) Gakpo viel goed in."

"Tsimikas & Gakpo 👌"

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers