Modric en Kroatische bondscoach boos op Makkelie om blessuretijd

Luka Modrić en bondscoach Zlatko Dalić van Kroatië hebben zich kritisch uitgelaten over Danny Makkelie. Het duo kon zich allesbehalve vinden in de acht minuten blessuretijd die de Nederlandse arbitrage toevoegde aan de wedstrijd tegen Italië.

Lang leek Kroatië tegen Italië aan het langste eind te trekken. Bij een tussenstand van 1-0 hadden de Kroaten plaatsing voor de achtste finales van het EK in handbereik. Na eerder een strafschop te hebben gemist, schoot Modrić zijn land een minuut (55e) later wel op voorsprong. De Italianen leken te gaan verliezen, maar hadden door de acht minuten blessuretijd nog een laatste strohalm in handen. In de absolute slotfase kwamen ze nog langs zij en eindigde het als tweede in Groep B.

De acht minuten blessuretijd is nu het onderwerp van kritiek in Kroatië. Volgens Dalić is het 'echt onzin en niet te rechtvaardigen'. De bondscoach vraagt zich af of de UEFA dit ook laat gebeuren bij grotere voetballanden. Het irriteert hem dat Kroatië 'niet wordt gerespecteerd en erkend'. "Wij zijn een klein land. De UEFA en FIFA besteden niet veel aandacht aan ons. Ik vraag me af of dit ook zou gebeuren bij landen als Portugal of Spanje", meent Dalić.

Naast Dalić liet ook Modrić zich kritisch uit over de blessuretijd. "Ik weet niet waar de scheidsrechter acht minuten verlenging vond. We verdienden het niet om dit doelpunt tegen te krijgen", meent de ervaren middenvelder. "Theoretisch gezien kunnen we nog naar de achtste finales. Maar in de laatste wedstrijd in de 98 minuut incasseren.. Voetbal is wreed." Het is overigens niet de eerste keer dit EK dat Makkelie behoorlijke kritiek ontvangt