Rondje langs de velden: alle uitslagen op de elfde dag van het EK

De elfde speeldag van het EK staat in het teken van de beslissing in poule B. Spanje neemt het tegen Albanië op en Italië en Kroatië strijden om plek twee.

Kroatië en Italië houden het tot het laatst spannend

De winnaar in dit duel zal doorgaan als nummer twee. Een stadion gevuld met voornamelijk Kroaten zorgen voor een goede sfeer. In de tweede helft wordt Makkelie door de VAR geroepen. Hij gaat kijken en ziet een overduidelijke handsbal van een Italiaan. Modric mag de strafschop nemen, maar Donnarumma pakt hem. Nog geen minuut later krijgt de aanvoerder de bal weer voor zijn voeten. Hij scoort en zet een belangrijke stap naar de volgende ronde. Modric is nu de oudste doelpuntenmaker ooit op een EK. Maar dan gaat het toch mis. In de 98ste minuut weten de Italianen nog te scoren. Het wordt nu wel heel lastig voor Kroatië. Eindstand 1-1.

Spanje houdt stand

Bij een gelijkspel of verlies van Albanië is Nederland verzekerd van een plek in de volgende ronde. En dat gebeurt. Spanje wint namelijk met... Tien andere spelers staan in de basis in vergelijking met de wedstrijd tegen Italië. Al snel schiet Ferran Torres de 1-0 binnen. De Spanjaarden houden stand. Nederland is hiermee definitief door. Eindstand 0-1.