HEFTIG! Voetballer vliegt met volle vaart door muur van sporthal! (VIDEO)

In België is een profvoetballer met zijn auto donderdag door een muur van een sporthal gevlogen. Sofian Kiyine, die onder contract staat bij OH Leuven, bestuurde de Mercedes die de ravage in de buurt van Luik, België aanrichtte. De 25-jarige voetballer is buiten levensgevaar, zo meldt zijn werkgever.

Tekst gaat verder onder de video

Er was verder niemand anders betrokken bij het ongeval. Een lokale bestuurder meldt aan Het Laatste Nieuws dat kort voor het ongeval nog kinderen in de zaal waren, maar die waren net naar de kleedkamers gegaan. Volgens La Dernière Heure reed de auto mogelijk 200 kilometer per uur, waar het snelheidslimiet 90 kilometer per uur is. OH Leuven wenst Kiyine veel beterschap en geeft aan later met een uitgebreide reactie te komen wanneer er meer duidelijkheid is over de toedracht van het ongeval.

Wie is Sofian Kiyine?

Kiyine speelde in zijn jeugd in de voetbalacademie van Standard Luik, waar hij werd opgepikt in 2015 door het Italiaanse Chievo. Hij speelde uiteindelijk zeven Serie A-duels voor de club, maar werd in 2017 verhuurd aan Salernitana. Een niveau lager, in de Serie B, bewees Kiyine zichzelf en kreeg hij een seizoen later opnieuw de kans bij Chievo. In het seizoen 2018/19 kwam hij tot 23 competitieduels en verdiende hij een transfer naar Lazio Roma, dat 1 miljoen euro voor hem betaalde. De middenvelder werd vervolgens opnieuw verhuurd aan Salernitana en later ook aan Venezia. Afgelopen zomer tekende hij bij OH Leuven in zijn geboorteland België. Dit seizoen kwam hij tot 20 competitieduels en wist hij twee keer te scoren. Kiyine speelde daarnaast diverse interlands voor het Marokko onder 20 en Marokko onder 23.

Feyenoord-doelman vertrekt