Verweij doet boekje open over clash binnen Ajax: ‘Dat is zo uit de hand gelopen’

Eerder deze week werd bekend dat Maurits Hendriks vertrekt bij Ajax. In de Kick-Off podcast van De Telegraaf doet Mike Verweij een boekje open over een clash tussen Hendriks en Marijn Beuker bij de Amsterdammers. 

Hendriks vertrekt per 1 maart bij Ajax. De Chief Sports Officer kreeg al een geruime tijd veel kritiek over zich heen. Volgens Verweij kunnen Hendriks en Beuker niet goed met elkaar. "Michael van Praag zei op de Bijzondere Algemene Vergadering van Aandeelhouders, dat hij nog niets wilde doen, zolang dat rapport over Mislintat nog niet openbaar was gemaakt. Daar leek Maurits Hendriks nog even mee weg te komen, totdat Marijn Beuker als nieuwe directeur voetbal aantrad." 

Bonje

Verweij noemt vervolgens dat de twee bloedbonje kregen. "Hendriks kwam Beuker even vertellen dat hij aan hem moest rapporteren. Beuker zei: dat ben ik helemaal niet van plan, dat doe ik bij algemeen directeur Jan van Halst. Dat is zo uit de hand gelopen... Toen kregen we al een belletje dat er woensdagochtend een spoedoverleg zou zijn tussen de rvc en Hendriks. Niet veel later viel het doek voor hem. Ook toen hij al zwaar onder vuur lag, denderde hij gewoon door in die organisatie.” 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers