Ajax lijkt beet te hebben: "Positieve signalen rond komst opvolger Steijn"

Ajax heeft goede hoop dat Mitchell van der Graag een terugkeer naar Amsterdam ziet zitten. De club heeft de huidige rechterhand van Erik ten Hag benaderd voor de opvolging van Maurice Steijn. Volgens The Sunday Mirror heeft Van der Gaag positief gereageerd op het aanbod van de Amsterdammers.

Het Engelse medium meldt dat Ajax op de achtergrond bezig is met de eventuele opvolging van Steijn, die enorm onder vuur ligt vanwege de tegenvallende resultaten van de Amsterdammers. Volgens het medium is Van der Gaag al een tijdje geleden gepolst.

De gesprekken met de entourage van de trainer, die volgens de Engelsen grotendeels uitgevoerd werden door technisch adviseur Louis van Gaal, zijn positief uitgepakt. Ajax heeft Van der Gaag nog niet rechtstreeks benaderd. Wel wordt de coach binnen Ajax ‘enorm gerespecteerd’ en is er dan ook veel vertrouwen dat hij een eventueel aanbod uit de Johan Cruijff Arena zal accepteren.

Van der Gaag trainde eerder Jong Ajax in de periode dat Ten Hag aan het roer stond bij Ajax 1. De oefenmeester had eerder ook clubs als NAC Breda, FC Eindhoven en Excelsior onder zijn hoede.

Ook interessant