Koeman reageert op viruscommotie: "Dat gerecht was niet de boosdoener"

Ronald Koeman reageerde donderdag op alle ophef rondom de weggevallen Oranje-spelers. Donderdagmorgen werd bekend dat maar liefst vijf spelers af moesten haken bij de trainingen (Cody Gakpo, Matthijs de Ligt, Joey Veerman, Bart Verbruggen, Sven Botman). In de middag draaide de geruchtenmolen over de mogelijke oorzaak van het virus al op volle toeren, Koeman besloot een van de geruchten te ontkrachten.

"Dat gerecht was niet de boosdoener", vertelt de bondscoach tijdens de persconferentie. De Telegraaf publiceerde donderdag een artikel dat stelde waarin beweerd werd dat kipkerrie de oorzaak zou zijn geweest van het virus. Door dit artikel is de hashtag #kipkerrie al trending op Twitter.

Als reactie op de uitvallers riep Koeman drie vervangers op: Ryan Gravenberch, Kjell Scherpen en Stefan de Vrij. De bondscoach beseft dat het uitvallen van de vijf spelers een grote domper is, maar denkt niet dat het een groot probleem wordt: "Iedere speler in de selectie is goed genoeg voor Oranje. Ik verwacht dat andere jongens nu op zullen staan."

De directeur het het hotel waar de internationals verbleven, Hans van Pelt, bevestigt donderdag dat er een onderzoek gestart wordt naar de mogelijke oorzaak van deze virusgolf binnen de Oranje-selectie. "Ik ga uit van wat de KNVB en de bondarts zeggen, dat een virus de oorzaak is", vertelde een woordvoerder donderdagmiddag tegen de Telegraaf.