Speelronde 7: Feyenoord en PSV hofleverancier in Team van de Week 7

Speelronde zeven van de Eredivisie zit erop en dus kan er weer een team van de week worden samengesteld. Onder andere uitblinkers als Malik Tillman, Emil Hansson en Calvin Stengs hebben een plek verdient in het door Feyenoord en PSV gedomineerde elftal. Ook is er een speciale plek ingeruimd voor Etienne Vaessen.

Vaessen raakte zaterdagavond ernstig geblesseerd in het duel met Ajax. Na een botsing met Brobbey raakte de doelman bewusteloos en werd hij gereanimeerd op het veld. Naar omstandigheden gaat het momenteel gelukkig goed met de doelman van RKC. Hij heeft een goede nacht gehad in het ziekenhuis en zet de lijn van herstel voort, zo meldt zijn club. Hij krijgt van ons daarom een plekje in het team van de week.

PSV en Feyenoord domineren 

PSV en Feyenoord wonnen wederom hun wedstrijden in de Eredivisie. Zij lijken, samen met AZ, dit seizoen de dienst uit te gaan maken. Dat is ook te zien aan het elftal van de week. Bij PSV blonken Malik Tillman (1G, 1A), Olivier Boscagli en Johan Bakayoko (1A) uit in een 3-1 overwinning op FC Volendam. Feyenoord won met dezelfde uitslag van Go Ahead Eagles en levert Yankuba Minteh (1G), Calvin Stengs (1G, 1A) en Quilinschy Hartman (1A) af in het team van de week.

Promovendi harken punten binnen

Zowel Heracles Almelo als Almere City wonnen hun duels in speelronde 7 van de Eredivisie. De overwinning van Almere City op FC Utrecht (0-2) betekent dat de club uit Flevoland haar eerste drie punten ooit heeft gewonnen in de Eredivisie. Met de uitstekend spelende Floranes is ook die historische overwinning vertegenwoordigd in het team van de week. De excellerende Emil Hansson (2G) bezorgde Heracles de overwinning en verdiende zo ook een plekje in dit elftal.

Vitesse wint Gelderse derby

Door de overwinning van Vitesse op NEC Nijmegen pakken de Arnhemmers drie verrassende, maar broodnodige punten. Mede dankzij een goal van centrale verdediger Oroz wonnen de geel-zwarte van hun buren en daarom verdient hij een plekje in dit elftal. De laatste plek in het team van de week 7 wordt gevuld door Marco van Ginkel. De aanvoerder van Vitesse speelde een heerlijke wedstrijd waarin hij ook wist te scoren. Daarom volmaakt hij dit elftal van de week.

Bekijk het elftal hier:

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers