'FC Twente heeft beet na mislopen Bosz'

FC Twente heeft een nieuwe trainer binnen voor volgend seizoen. Volgens Voetbal International gaat Joseph Oosting zich binden aan de Tukkers. De oefenmeester is momenteel actief bij RKC Waalwijk.

De gedroomde kandidaat voor de functie in Enschede was Peter Bosz. De trainer zit sinds zijn ontslag bij Olympique Lyon zonder club en de Tukkers zouden hem graag voor de groep hebben zien staan. Hij ambieert echter een grotere club, zo liet hij weten tijdens de talkshow Rondo van Ziggo Sport

Onderlinge ontmoetingen

Twente moest dus schakelen en kwam daarbij uit bij RKC-trainer Oosting. Onder zijn leiding doen de Waalwijkers het er goed. Momenteel staan ze op een knappe negende plaats en doen de Brabanders nog volop mee om de play-offs voor Europees voetbal. Wanneer RKC die haalt zou dat weleens voor een pikante ontmoeting kunnen zorgen. Daarin treft het dan waarschijnlijk FC Twente. Op de een na laatste speelronde van dit Eredivisieseizoen treffen de ploegen elkaar in ieder geval zeker. In het Mandemakers stadion neemt Oosting het dan met RKC op tegen zijn nieuwe werkgever FC Twente.

Het contract van Oosting bij de Waalwijkers loopt nog tot medio 2025, aangezien deze afgelopen december nog verlengd werd. Twente zal daarom een transfersom op tafel moeten leggen voor de nieuwe hoofdtrainer. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers