'Mislintat had De Klassieker tot D-Day gebombardeerd voor Steijn'

Ajax' technisch directeur Sven Mislintat beslist momenteel niet over de toekomst van trainer Maurice Steijn. Desondanks kan de Haagse oefenmeester zich niet veel misstappen meer veroorloven, weet het Algemeen Dagblad.

Mislintat had de wedstrijd tegen aartsrivaal Feyenoord gebombardeerd tot D-Day voor Steijn, maar door het onderzoek naar de directeur voetbalzaken over mogelijke belangenverstrengeling hangt de vlag er momenteel anders bij. "Daarmee lijkt de grootste druk voor Steijn van de ketel, aangezien Ajax Mislintat niet over zijn waarschijnlijke graf laat regeren", schrijft het AD.

Hoewel de toekomst van Steijn (voorlopig) niet meer in handen van Mislintat ligt, kan de 49-jarige coach zich naar verluidt niet veel meer misstappen veroorloven. "Ook bij de rest van de clubleiding groeiden de voorbije weken de twijfels of de Hagenees in coaching en optreden wel capabel genoeg is om het gat naar de concurrenten te dichten".

Mocht Feyenoord zondagmiddag zegevieren in de Johan Cruijff Arena, dan is het verschil in de Eredivisie na zes speelronden al opgelopen tot tien (!) punten tussen beide clubs. "Veel meer progressie in spel en vooral resultaat zijn daarmee voor club én trainer bittere noodzaak geworden", aldus het AD.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers