'PSG wil verkoop Xavi Simons omzeilen en praat met Bayern over huur'

Bayern München wil ver gaan voor de diensten van Xavi Simons, zo meldt Florian Plettenberg van het Duitse Sky Sports. De club zou zelfs al een akkoord hebben met de Oranje-international. Daarnaast weet L’Équipe precies wat Paris Saint-Germain wil en kan ontvangen.

Gaat Xavi Simons naar Bayern München?

Volgens transferexpert Florian Plettenberg is Bayern München in vergevorderde gesprekken met Paris Saint-Germain om Xavi Simons aan te trekken. De Duitse club wil de Oranje-international op korte termijn vastleggen. Bij voorkeur via een huurdeal met een verplichte koopoptie van 60 tot 70 miljoen euro, te betalen in de zomer van 2025. Simons kwam afgelopen seizoen op huurbasis voor het Duitse RB Leipzig uit. 

Volgens L’Équipe wil PSG alleen onderhandelen over een huurdeal met verplichte optie-tot-koop. Zo kan het de onderstaande clausule met PSV omzeilen. Men weet daar zelfs te melden dat de Franse topclub een transfersom ter waarde van negentig miljoen kan ontvangen uit München.

Welke clausule tussen PSG en PSV rond Xavi Simons?

Mocht PSG besluiten om Xavi Simons te verkopen vóór 1 januari 2025, dan is dat goed nieuws voor PSV. Het zou een van de redenen zijn dat de Franse topclub de aanvaller liever weer op huurbasis laat vertrekken.

Is Xavi Simons al rond met Bayern München?

Op 1 juli 2024 weet Plettenberg te melden dat Bayern München een persoonlijk akkoord heeft met Simons en zijn management. 'Max Eberl geeft niet op en werkt aan een overeenkomst met Parijs/Eindhoven. De onderhandelingen zijn nog gaande. Bayern wil hem nu zeker hebben!, klinkt het. Daarnaast zou ook RB Leipzig nog altijd achter Simons aan zitten. 

Wanneer maakt Simons een transfer?

Hoewel Bayern optimistisch is, zijn ook clubs als RB Leipzig, Arsenal, Manchester United, Manchester City en FC Barcelona geïnteresseerd. Simons speelde op het EK 2024 een grote rol bij het Nederlands elftal en kon rekenen op complimenten van zijn bondscoach.

Feyenoord-doelman vertrekt