5 redenen waarom Ajax van Feyenoord wint

Ajax gaat in de zeventiende speelronde van de Eredivisie op bezoek bij Feyenoord. De club uit Amsterdam gaat De Klassieker in met een vormdip, maar kan het allemaal rechtzetten door de volle buit te pakken in De Kuip. Dit zijn vijf redenen waarom Ajax Feyenoord in De Kuip weet te verslaan.

Historie

Ajax wist alle vijf laatste edities van De Klassieker in de Eredivisie te winnen. De laatste keer dat Feyenoord dit wist te doen dateert uit januari 2019. Met dit gegeven in het achterhoofd tankt Ajax heel wat zelfvertrouwen en hoopt het, ondanks de mindere vorm, Feyenoord opnieuw op de pijnbank te leggen.

Ajax weet makkelijk te scoren in De Klassieker

Zoals eerder vermeld wist Ajax de laatste vijf edities van De Klassieker in Eredivisieverband allen te winnen en wist de club in totaal 13 doelpunten te maken. Gemiddeld is dit iets meer dan 2,5 doelpunt per wedstrijd. Tevens kreeg Ajax slechts twee doelpunten tegen van Feyenoord in al deze duels. Beide doelpunten werden in het meest recente treffen tussen de twee gescoord (20 maart 2022 Ajax 3-2 Feyenoord).

Revanche

Ajax wist van haar laatste vijf duels in de Eredivisie geen enkele te winnen. Trainer Alfred Schreuder zit op de wip en kan zichzelf redden door koploper en aartsrivaal Feyenoord in De Kuip te verslaan. Het zal een alles of niets wedstrijd worden voor de trainer, zo kan hij het bij een winstpartij weer goed doen bij een flink aantal Ajax-fans. Ook de selectie van Ajax zal te horen hebben gekregen dat er gewonnen moet worden op bezoek bij Feyenoord.

Berghuis dubbel gemotiveerd

Steven Berghuis maakte in de zomer van 2021 de gevoelige overstap van Feyenoord naar Ajax en kreeg flink wat kritiek en bedreigingen naar zijn hoofd geslingerd. De spelmaker hoopt na negentig minuten op de bank te hebben gezeten in Ajax haar meest recente duel tegen FC Twente (1-1) zijn rentree te kunnen maken. Bovendien hoopt Berghuis zijn oud werkgever in De Kuip pijn te doen en Ajax weer een stap in de goede richting te laten zetten.

Makkelijk speelschema

Na de wedstrijd tegen Feyenoord wachten er duels met FC Volendam (thuis), Excelsior (uit) en SC Cambuur (uit). Alle drie de ploegen verkeren in de onderste regionen van de Eredivisie en zijn op papier makkelijke tegenstanders voor Ajax. De selectie kan tegen Feyenoord op volle krachten spelen omdat het in het vooruitschiet tegen relatief mindere tegenstanders speelt. De club hoopt haar moeizame campagne met een winstpartij op aartsrivaal Feyenoord om te buigen en daarmee de weg omhoog in te luiden.