Charmeoffensief ADO-fans heeft geen invloed op keuze van Advocaat: "Dat speelt nu geen rol"

Dick Advocaat is op dit moment trainer van ADO Den Haag, maar heeft al aangegeven dat hij na dit jaar stopt als hoofdtrainer van de Keuken Kampioen Divisie-club. Na deze aankondiging kwamen de Haagse fans in actie om de 75-jarige trainer over te halen, maar dat heeft niet het gewenste effect.

Advocaat maakte vorige week bekend te stoppen na afloop van dit seizoen. De Kleine Generaal sprong opnieuw later in, want Dirk Kuijt werd in november ontslagen door tegenvallende resultaten. De oefenmeester had zijn besluit al een tijdje genomen, maar wilde dit pas later aan de club én pers laten weten. Hij wil echter niet naar buiten brengen wat de redenen zijn om te stoppen.

De ADO-fans gooiden een website genaamd dickmoetblijven.nl in de lucht, maar ondanks de duizenden stemmen heeft dat geen invloed op de keuze van Advocaat. "Dat gaat de goede kant op. Bij Sunderland hebben ze het ook een keer gedaan, daar lukte het wel. Maar dat lag meer aan het salaris. Dat speelt nu geen rol", zegt een lachende Advocaat in de persconferentie in aanloop naar het duel tegen Telstar.