Nederlanders in Europa: dit zijn de grootste stijgers én dalers in marktwaarde in 2023!

Diverse Nederlandse voetballers blinken wekelijks uit in Europese competities. Er zijn echter ook spelers die minder dan voorgaande jaren presteren. De prestaties van 'onze jongens' in het buitenland bepalen de marktwaarde. Dit zijn de grootste stijgers én daler in marktwaarde volgens Transfermarkt.

Tien miljoen extra voor De Jong, Frimpong en Van de Ven

Diverse Nederlanders gooien hoge ogen in Europa. Zo speelt Frenkie de Jong de sterren van de hemel bij Barcelona, is Jeremie Frimpong wekelijks goud waard bij Bayer Leverkusen en is Micky van de Ven een vaste kracht bij VfL Wolfsburg. Alle drie deze spelers zagen hun martkwaarde op Transfermarkt stijgen met 10 miljoen euro. 

Andere opvallende namen in de lijst met stijgers zijn Crycensio Summerville, Danilho Doekhi en Perr Schuurs. De laatstgenoemde moest vertrekken bij Ajax, terwijl de eerstgenoemde in Engeland aan het doorbreken is en Doekhi het niveau in de Bundesliga moeiteloos aan kan.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Oranje Nederland Frenkie de Jong Frimpong Van de Ven Summerville

Oranje-internationals zetten daling in

Waar stijgers zijn, zijn uiteraard ook dalers. Qua marktwaarde spelen verschillende factoren natuurlijk mee, zoals bijvoorbeeld speeltijd, potentie en recente prestaties. Arnaut Danjuma kende de hoogste daling van maar liefst 8 miljoen euro en dit komt natuurlijk door zijn geringe speeltijd het afgelopen seizoen.

Oranje-internationals Virgil van Dijk, Memphis Depay en Stefan de Vrij hebben daarnaast ook een daling ingezet. De eerstgenoemde komt dit deels door zijn leeftijd, maar ook door zijn wisselvallige prestaties met Liverpool. De twee laatstgenoemde spelen daarentegen minder in clubverband en wanneer ze spelen weten ook niet altijd een goede indruk achter te laten.

Nederland Oranje Van Dijk Memphis Depay Danjuma Kluivert

Feyenoord-doelman vertrekt