"Met Steijn heeft Ajax een geweldige trainer in huis gehaald"

Ajax-doelman Jay Gorter is erg te spreken over zijn trainer Maurice Steijn. Ondanks enkele botsingen tussen de twee spreekt de 23-jarige sluitpost zijn waardering uit voor de Haagse oefenmeester.

"Met Maurice Steijn heeft Ajax een geweldige trainer in huis gehaald", stelt Gorter in gesprek met Voetbal International. "En nee, ik zeg dit absoluut niet omdat ik nu speel en hij mij het vertrouwen geeft. Want toen ik in het begin van het seizoen op de bank zat, had ik exact dezelfde mening. Steijn is heel duidelijk in wat hij wil en brengt dit met de rest van de staf ook over op ons".

Gorter is van mening dat Steijn de tijd moet krijgen in Amsterdam. "Er is zo veel nieuw bij Ajax, veel spelers zijn pas net aan hun eerste trainingen en wedstrijden bezig bij ons, dus zij moeten zijn visie ook nog eigen maken. Hopelijk gaat dat snel en gaan we bouwen aan een nieuwe succesvolle ploeg".

Tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen botste het weleens tussen de coach en doelman, zoals op het trainingskamp in Duitsland. Dat het af en toe knettert tussen de twee, vindt Gorter juist wel fijn. "Serieus, dat waardeer ik zo in deze trainer. Hij draait nergens omheen, zegt gewoon hoe het is. En we zijn inderdaad al wel een paar keer gebotst tijdens trainingen. Als de bal rolt tijdens een partijspel ben ik gewoon bloedfanatiek, en hij ook. Als ik dan iets vind, als een bal over de lijn is of buitenspel ofzo, dan roep ik dat. Dan laat ik me horen, maar de trainer bepaalt natuurlijk".

"Als ik dan na de training met de trainer praat, begrijpen we elkaar ook. Dat schept gewoon een band. We kunnen fel zijn tegen elkaar, maar mijn waardering is groot. En andersom voel ik ook dat deze trainer het voor mij opneemt. Hij gaat zijn eigen weg en kiest de spelers die hij het beste vindt", aldus Gorter.

Ook interessant